Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Karfiolkrémleves

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Ha önmagában kóstolod a karfiolt, hát... valljuk be, nem varázsol el. De egy krémleves alapjaként, némi fűszerrel bolondítva már másképp fest a dolog...

Hozzávalók

  1. 1 nagyobb fej karfiol
  2. 1 fej vöröshagyma
  3. 3-4 szál zellerszár (angol zeller)
  4. 1 liter marhahús alaplé
  5. 1 teáskanál kakukkfű
  6. 1 teáskanál dijoni mustár
  7. 2 dl tejföl
  8. 4-5 darab babérlevél
  9. csipetnyi reszelt szerecsendió
  10. 1 evőkanál vaj
  11. ízlés szerint só, bors

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, zellerszárakat felszeleteljük, vajon néhány percig pároljuk egy közepes méretű lábasban. Hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, babérleveleket, kakukkfüvet, mustárt, majd felöntjük az alaplével.

Felforraljuk, majd alacsony fokozaton addig főzzük, míg a karfiol alaposan megpuhul. Botmixerrel vagy robotgép segítségével pépesítjük a levest, hozzáadjuk a tejfölt, szerecsendiót, végül sóval, borssal ízesítjük.

Ismét felforraljuk a levest - már krémlevest, majd azonnal tálaljuk: tányérokba merjük.

Pirítóst adhatunk hozzá, esetleg sajttal megszórhatjuk a tetejét. ha valaki nagyon szereti a tejfölt, még hozzáadhat egy kanállal.

Jó étvágyat!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.