Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Kecskesajttal töltött csirkemell

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 3.000 - 5.000 között

Kell egy jó ötlet arra, hogyan dobhatnád fel az uncsi ebédet? Itt van például ez a kecskesajttal megtömött csirkemellfilé, ami remek példa arra, miként gazdagíthatjuk egyszerű ételeinket.

Hozzávalók

  1. 2 egész csirkemellfilé
  2. 0,5 kg kecskesajt
  3. bors
  4. 0,5 kiskanál bazsalikom
  5. 0,5 kiskanál oreganó
  6. 1 kiskanál olívaolaj
  7. 6 dkg graham-kenyérből készült friss morzsa
  8. 2 evőkanál vaj
  9. Az öntethez
  10. balzsamecet
  11. olívaolaj

Mondanom sem kell, hiszen a hozzávalókból látszik, hogy nemcsak finom, hanem egészséges is! Az olajat keverjük össze a sóval és a borssal. A csirkemelleket vágjuk vízszintesen félbe, és kenjük be a sós-borsos olajjal. Tegyük félre, amíg összedobjuk a kecskesajtos tölteléket. A kecskesajtot tegyük egy tálba, és villával törjük össze. Tegyük bele a bazsalikomot, az oreganót, és a morzsát is, majd alaposan keverjük össze. Ízlés szerint mehet bele egy csipetnyi só-bors, de én nem szoktam, mert szerintem bőven elég annyi, amennyi a melleken van. Tegyük a tölteléket a csirkemellfilék szélére, majd tekerjük fel. A hajtás alul legyen, így pakoljuk egy kivajazott jénaiba. Mehet a sütőbe 20-30 percre, vagy amíg szép barnára sül a csirkénk. Ha kész vegyük ki, szedjük tányérra, és a balzsamecet-olívaolaj keverékével locsoljuk meg.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.