Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Kelbimbós lencsesaláta

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ez a saláta tökéletes választás mindenkinek, aki nemcsak finomat akar enni, hanem egészségeset is. Akár önmagában, akár köretnek is kínálhatjuk!

Hozzávalók

  1. 25 dkg lencse
  2. 2 babérlevél
  3. 25 dkg kelbimbó
  4. 15 dkg sajt
  5. csipetnyi só

Csak hab a tortán, hogy az elkészítése is olyan egyszerű, hogy akár egy gyerek is képes összedobni. A lencsét éjszakára beáztatjuk (ha elfelejtjük, akkor aznap még a készítés előtt tegyük forró vízbe, és folyamatosan pótoljuk a vizet). A beáztatott lencsét enyhén sós, babérleveles vízben puhára főzzük, majd a levében hagyjuk kihűlni, mielőtt leszűrnénk. A kelbimbókat külön edényben megfőzzük sós vízben, majd szintén leszűrjük. A lencsét és a bimbókat is nagyobb tálba tesszük, és alaposan összekeverjük. Tálaláskor sajttal díszítjük. 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.