A kínai éttermek kedvenc desszertjét mostantól otthon is elkészítheted. Meglátod nem is nagy ördöngősség.
Vágjuk fel a banánt egyforma szeletekre és tegyük egy nagy tálba. Öntözzük meg egy kicsit citromlével, hogy ne barnuljanak meg. A keményítőt a liszteket és a fahéjat tegyük egy tálba, majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet, hogy egy híg tésztát kapjunk.
Melegítsük meg az olajat egy serpenyőben, majd fokozatosan vegyük le a láng erősségét. Egy villára óvatosan szúrjuk fel a szeleteket, és mindegyiket mártsuk bele a tésztába, a felesleget csöpögtessük le.
Óvatosan süssük 2-3 percig a forró olajban, amíg aranyszínű nem lesz. Majd vegyük ki a serpenyőből és forgassuk meg a barna cukorban. Tálaljuk melegen tejszínhabbal vagy fagyival.