Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Klasszikus csokoládé torta - videó***

Szerző: Nigella Lawson
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 10 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 2 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ki nem látta még televíziós műsorban Nigella-t? Sok mindent nagyszerűen csinál, de szerintünk a sütemények terén viszi a prímet... Hogy miért?

Hozzávalók

  1. A tortához:
  2. 200 gramm porcukor
  3. 1,5 kávéskanál szódabikarbóna
  4. 40 gramm kakópor
  5. 17,5 dkg vaj
  6. 2 db tojás
  7. 2 kávéskanál vaníliakivonat
  8. 1,5 dl natúr joghurt vagy tejföl
  9. 200 gramm liszt
  10. A krémhez:
  11. 30 dkg porcukor
  12. 7,5 dkg vaj
  13. 18 dkg 70%-os étcsoki
  14. 1 evőkanál golden szirup
  15. 1,3 dl natúr joghurt vagy tejföl
  16. 1 kávéskanál vaníliakivonat
  17. díszítéshez csokoládéreszelék

A tortához valókat robotgéppel összekeverjük, finomabb a végeredmény, ha a kezdeteknél már minden szobahőmérsékletű. Ezután két kivajazott, 20 centis kapcsos tortaforma között arányosan elosztva kisütjük a tésztát, kb. 180 fokra előmelegített sütőben. Lustábbak egyszerre is süthetik, de ez esetben a sütési idő változik. Ha az eredeti variáció mellett döntünk, úgy kb 25-28 perc a sütési idő.

A sütőből való kivétel után a formában pihentetjük, közben elkészítjük a krémet.

A vajat és a csokit gőz felett összeolvasztjuk, hozzákeverjük a szirupot, a joghurtot és a vaníliakivonatot.

Egy tálcára kerül az első tortalap. A krém harmadával megkenjük, majd rákerül a másik lap is és a maradék krémmel körben és felül bevonjuk egyenletesen.

A tortát megszórjuk csokireszelékkel, de természetesen bármely más díszítő finomság is megteszi.


 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.