Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Kovászos uborka leves

Szerző: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ezt a levest húsleves alapon főzzük, ami készülhet marhahúsból vagy csirkehúsból, vegetáriánusok pedig víz alapon is elkészíthetik. Az alaplé leveskockából is előállítható!

Hozzávalók

  1. 200 g fehér káposzta
  2. 3-4 db közepes méretű, karikára vágott burgonya
  3. 1 db sárgarépa
  4. 2-3 db fehérrépa
  5. 1 db zeller
  6. 1 db vöröshagyma
  7. 2 db Közepes méretű kovászos uborka
  8. 1,5 dl Kovászos uborka leve
  9. 2 l húsleves alaplé
  10. ízlés szerint só, bors
  11. 1 evőkanál étkezési olaj
  12. 2-3 levél babérlevél

A fehér- és sárgarépát, a hagymát és a zellert mossuk meg, majd pucoljuk meg és vágjuk fel csíkokra vagy kis darabokra. Ezután fogjunk egy serpenyőt és pirítsuk meg olajon az egészet. Ezután a krumplit és a káposztát is megmossuk, megpucoljuk, majd felszeleteljük hasábokra. A forrásban lévő húslevesbe bele rakjuk először a szeletelt burgonyát, majd újra forrás után a káposztát is. 5-7 percig főzzük a levest, közben felszeleteljük a kovászos uborkát, és ha letelt az idő hozzáadjuk a pirított zöldségekkel együtt. 5-10 perccel a leves elkészülte előtt hozzá adjuk a fél pohár kovászos uborka levet, majd fűszerezzük sóval, borssal, ízlés szerint babérlevéllel.

Nyáron hűtve? - Nem fog csalódást okozni!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.