Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Varázslatos csirkemell, cseresznye szósszal (szívdöglesztő pasiétek)

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 2 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Forrósítsd fel a hangulatot, és nyűgözd le szerelmed egy igazi lángoló vacsorával! Az elkészült ételt locsold meg egy kis brandyvel, gyújtsd meg, és már kész is a varázslat!

Hozzávalók

  1. 500 g csirkemell (szeletekre vágva)
  2. 150 g vaj (olvasztott)
  3. 1 teáskanál paprikakrém
  4. 25 ml brandy
  5. csipetnyi só, bors
  6. a szószhoz:
  7. 1 üveg cseresznyebefőtt (magozott)
  8. 2 evőkanál burgundi bor
  9. 2 evőkanál kristálycukor
  10. 1,5 teáskanál kukoricaliszt
  11. csipetnyi só

Előkészítés:

A befőttet szűrd le, a levét öntsd egy fazékba. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

Elkészítés:

A befőtt levét keverd össze a kukoricaliszttel, borral, cukorral és sóval. Keverd össze alaposan, és forrald fel. Főzd, amíg a szósz besűrűsödik, majd öntsd hozzá a cseresznyét, és vedd le a tűzről.
Az olvasztott vajat keverd össze a sóval, borssal és paprikakrémmel. A fűszeres vajjal kend be a húsokat. Egy tűzálló tálba sorakoztasd egymás mellé a húsokat, öntsd rá a maradék fűszeres vajat, és kb. 20-25 perc alatt, süsd készre. Félidőben forgasd meg egyszer a húsokat.
Mikor kész, egy tűzálló tálra sorakoztasd a húsokat, öntsd rá a cseresznyeszószt, locsold meg brandyval, majd gyújtsd meg. A varázslatos hatás garantált egy szerelmes este kezdetéhez.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.