Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Különleges lencsefőzelék

Szerző: Takács Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

A rost kell a jó emésztéshez, ez a tál főzelék pedig tele van rosttal! Igazi ínyencek 3 gerezd fokhagymát is zúzzanak bele!

Hozzávalók

  1. 50 dkg lencse
  2. 25 dkg burgonya
  3. 10 dkg árpagyöngye
  4. 1 szál kolbász
  5. 3 babérlevél
  6. csipetnyi só

A lencsét előző éjszakára beáztatjuk. Másnap így már csak feltesszük egy nagy lábosban főni. Tegyük bele a babérlevelet és az árpagyöngyöt is, majd sózzuk meg. A karikára vágott kolbászt a főzelék elkészülte előtt fél órával tegyük bele, nehogy szétfőjön, és amikor félig megpuhult a lencse, beletesszük a kockára vágott burgonyát is. Megjegyzés: Ha esetleg elfelejtettük volna beáztatni a lencsét, akkor aznap reggel mindenféleképpen tegyük vízbe, de ezúttal akkor forróba! Folyamatosan figyeljük, és ahogy eltűnt a víz, azonnal mehet rá a forró utánpótlás.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.