Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Lencseleves

Szerző: Takács Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

A szilveszteri időszak nagy kedvence a lencseleves, amit - ha nem akarunk legatyásodni, - nem hagyunk ki a menüből. De babona ide vagy oda, fogyasszuk év közben is bátran, hátha működik azokon a napokon is. Egy biztos, hogy az ízlelőbimbóid csak jól járhatnak.

Hozzávalók

  1. 25 dkg lencse
  2. 2 szál sárgarépa
  3. fél csomag zellerzöld
  4. csipetnyi kömény
  5. 3 gerezd fokhagyma
  6. 2 babérlevél
  7. ízlés szerint só, bors
  8. 1 db húsleveskocka
  9. 1 szál füstölt kolbász
  10. ízlés szerint majoranna
  11. olaj
  12. liszt

Ne felejtsük el a lencsét még előző nap beáztatni, mert ha ez a fázis kimarad, "kemény" lesz az esténk. Áztatás után másnap tedd fel főni a lencsét kb. 3 liter vízbe, majd tedd bele a leveskockát és a babérlevelet. Sózd, borsózd, majd mehet bele a 3 gerezd fokhagyma is, természetesen összezúzva. A köményt is szórd bele. Amikor félig megfőtt már a lencsénk, akkor add csak hozzá a répát és a zellerzöldet, és amikor már majdnem kész akkor mehet bele a kolbász is. Ne előbb, mert akkor szét fog főni, de úgy, hogy még az anyja se ismer rá. Főzd még egy ideig, majd készítsd el a rántást hozzá: olajon kicsit barnásra pirítsd a lisztet, szórd meg pici pirospaprikával. Keverd a levesbe, majd egy rottyanásnyi idő után már tálalhatod is!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.