Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Libasült burgonyás káposztás rétesben tejföllel megijesztve

Szerző: Cseh Róbert
Forrás: Márton-napi receptverseny 2010 - II. helyezett

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 2 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a különlegességeket! Ezzel nem fogsz tévedni Márton napján...

 

Hozzávalók

  1. 5 szem nagyobb burgonya
  2. 40 dkg reszelt v. darabolt édes káposzta
  3. 2 szál angol zeller
  4. fél répa, karalábé
  5. 1 libacomb
  6. csipet só, bors, őrölt kömény, pirospaprika, egész kömény
  7. 2 gerezd fokhagyma
  8. 1 fej vörös hagyma
  9. 2 ek cukor
  10. 1 csomag réteslap
  11. a réteslapok kenéséhez vaj v. olaj

1. A tisztított libacombot egy nagyobb lábasban elősütjük, majd a zöldségeket mellé rakva kicsit pároljuk egy kis vízzel fedő alatt. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel. Amikor először lesült a leve, akkor 2 ujjnyi vízzel felöntve sütőbe tesszük, és 1 órán át ellenőrzés mellett sütjük.

2. A káposztát megtisztítjuk és vagy lereszeljük vagy felaprítjuk. Kevés olajon egy nagyobb lábasban cukrot karamellizálunk. Ezután a feldarabolt vöröshagymát megpároljuk rajta és a káposztát rátéve fedő alatt puhára pároljuk. Ellenőrizve, hogy le ne égjen.

3. Közben a megtisztított feldarabolt burgonyát megfőzzük enyhén sós vízben. Amikor megfőtt, akkor kevés hagymát megpirítunk majd őrölt pirospaprikát rakunk rá és egy két keverés után egy pici vízzel felengedjük és visszapároljuk gykori keveréssel, majd a közben megtört burgonyával összeforgatjuk.

4. Amikor a hús megsült, elővesszük a tepsit és megkenjük vajjal. A réteslapokhoz olvasztunk egy kis vajat és egy pohárban felverünk 1 tojás sárgáját. A réteslapokat kihajtogatva megkenjük mindegyiket külön külön.

5. A csomagot teljesen felhasználjuk és kötésbe rakjuk a tepsibe széthúzva hogy teljesen körbeérjen a tölteléken. Alsó réteg a burgonya középre rakjuk a közben feldarabolt liba húst és a tetejére jön a káposzta réteg. Majd jó szorosan feltekerjük a lapokat és a végeiket behajtva lezárjuk.

6. Tetejét bekenjük a tojás sárgájával és enyhén megszórjuk az egész kömény maggal. 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Amikor szép pirosra sült kivesszük a sütőből és pár perc után tálaljuk és díszítjük. Tejfölt adunk mellé "mártásnak". Jó étvágyat kívánok!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.