Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Lilahagymás, borsikafüves, sajtos, nyitott csirkemellszelet, pirított stakeburgonyával

Szerző: Cseh Róbert - szakács
Forrás: http://blog.kulinarisvilag.hu/

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Cseh Robi, szakács, privát séf most is kitett magáért. Mindennapos ételféléinket bolondított meg úgy, hogy az bárki számára otthon is elkészíthető legyen.

Hozzávalók

  1. borsikafű, só, bors
  2. 15 dkg trapista jellegű sajt
  3. 4 egész csirkemell
  4. fél fej lilahagyma
  5. 1 kg újburgonya

1.    A megtisztított burgonyát sós vízben előfőzzük (forrástól 10 perc) Ezután lehűtjük.
2.    Közben a megmosott megtisztított csirkemelleket megnyitjuk de nem vágjuk át. Fólia alatt kiklopfoljuk. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.
3.    Ezután egy tálba reszeljük a sajtot, finomra vágjuk a hagymát és megszórjuk borsikafűvel (akinek friss van az leöblíti vízzel és lehúzza az ágakról majd átvágja párszor. )Összekeverjük a tölteléket és betöltjük a csirkemellekbe. Ráhajtjuk a másik felét megnyomkodjuk, majd hűtőbe rakjuk fél órára fóliával letakarva.
4.    A pihent csirkemelleket kivesszük. Fél dl. olajat hevítünk egy serpenyőben és megsütjük mindkét oldalát. Ha a sajt olvadva kifolyik ne ilyedjük meg az is megsül. Óvatosan fordítsuk meg majd süssük készre.
5.    Amíg sül a csirkemell cikkezzük fel a burgonyát és bő olajban hirtelen süssük ki azt is.
6.    Tálaljuk ízlésesen, némi savanyúval körítve.

Jó étvágyat kívánok!
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.