Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Madeira mártás

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Már-már unalmassá fajuló ebédeket lehet eme nagyszerű és finom mártással feldobni. Próbáld ki húsokhoz, nem fogsz csalódni!

Hozzávalók

  1. ízlés szerint Madeira bor vagy konyak
  2. 7 dkg füstöltszalonna
  3. 3 dgk zsír
  4. 5 dkg kristálycukor
  5. 30 dkg leveszöldség
  6. 1 közepes fej vöröshagyma
  7. 15 dkg paradicsompüré
  8. 10 dkg liszt
  9. 2 dl vörösbor
  10. 2 db babérlevél
  11. 1 kávés kanál kakukkfű
  12. 1 kiskanál mustár
  13. 1 liter erőleves

Az erőlevest készítheted 2 (marhahús)leveskockából is. A felkockázott, kisütött szalonna zsírján pirítsd barnára a kristálycukrot, tedd hozzá a vékony, karikára vágott zöldséget, valamint az apróra vágott vöröshagymát. Lassú tűzön, állandó keverés mellett pirítsd 8-10 percig (míg zsírjára nem sül, azaz amíg a kiengedett leve el nem párolog). Ekkor adagold hozzá a paradicsomot, a fűszereket, majd pirítsd még 2-3 percig. Közben a zsíron készíts barna rántást, engedd fel a borral és a húslevessel, majd ezt add a zöldségekhez.

 

A félkész mártásalapot hosszan forrald, szedd le a zsírját, szűrd le (ha van rá mód, akkor törd át a szitán a zöldség javát is), majd lassú tűzön főzd, míg eléggé be nem sűrűsödik.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.