Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Máktorta - isteni krémmel

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 8 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Finom mákos piskóta, lágy, vaníliás krémmel – és még az elkészítése is pofon egyszerű! nem tudsz ellenállni!

Hozzávalók

  1. a piskótához:
  2. 150 g vaj (puha)
  3. 100 g kristálycukor
  4. 3 db tojás (felverve)
  5. 100 g finomliszt
  6. 1 teáskanál sütőpor
  7. 75 g darált mák
  8. a krémhez:
  9. 75 g vaj (puha)
  10. 125 g porcukor
  11. 1 teáskanál vanília esszencia

Előkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Vegyél egy kör alakú, 20 cm átmérőjű tortaformát, majd kend ki vajjal.

Elkészítés:

Kézi robotgép segítségével, 2-3 percig keverd a vajat a cukorral, amíg összedolgozódnak. Fokozatosan keverd hozzá a felvert tojásokat, majd szitáld hozzá a lisztet és a sütőport, végül a darált mákot. Keverd addig, amíg homogén tésztát kapsz.
Mikor kész, tedd a tésztát a kivajazott tortaformába, és süsd tűpróbáig. Kb. 25-30 perc alatt sül meg. Miután kivetted a sütőből, 10 percet hagyd hűlni a formában, majd vedd ki belőle, és úgy hagyd kihűlni teljesen.
A krémhez, a robotgéppel keverd ki a vajat a cukorral, és keverd hozzá a vanília esszenciát.
A teljesen kihűlt piskótát vágd félbe. Az alsó korongot kend meg kb. 2 púpos evőkanál krémmel, majd tedd a tetejére a felső korongot. Az így kapott dupla torta egészét kend be szép, egyenletesen a maradék krémmel. Tedd a hűtőszekrénybe 15 percet pihenni, majd tálald.

Tipp: a tortát sütheted normál, négyszög alakú sütőformában is, emellett nem szükséges lapjában elvágni, a krém egészét kenheted a kész piskóta tetejére.
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Hogyan segít a Hold a fogyásban? Így!
Hogyan változtathatsz önmagadon gyorsan?


konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu
taczevi.blog.kulinarisvilag.hu
hzias.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.