Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Szédítő málnás frappé

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 2 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Egy szerelmes vacsora tökéletes befejezése ez a frappé, mely nem egy nehéz desszert, inkább egy üdítő finomság, - akár Valentin napján is!

Hozzávalók

  1. 25 dkg málna (fagyasztott is lehet)
  2. 3 evőkanál málnalikőr
  3. 1 evőkanál málnalekvár (mag nélküli)
  4. 40 dkg málnafagylalt
  5. 0,5 dl tej
  6. 7 dkg vajas keksz (összetörve)
  7. a díszítéshez: csokoládé

Előkészítés:

Ha fagyasztott málnából készíted a frappét, hagyd, hogy felolvadjon.

Elkészítés:

A málna kétharmadát tedd turmixgépbe és turmixold össze, majd kislyukú szűrőn szűrd át, a magokat távolítsd el. A málnapüréhez keverd hozzá a likőrt és a lekvárt.
Tedd vissza a turmixgépbe a málnakeveréket, öntsd hozzá a tejet, és a fagylaltot. Turmixold össze az egészet. Mikor kész, egy kanál segítségével keverd hozzá az összetört kekszet.
A maradék málnát oszd el két hosszúkás alakú pohárban, majd kanalazd bele a frappét.
Díszítsd csokoládé rudakkal, vagy bármi édes finomsággal... és hosszúkás kanalat adj hozzá.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.