Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Gluténmentes mályvacukor - Karácsonyra

Szerző: Erdei Gulyás Gabriella
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 8 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Ha karácsonykor is gondolnunk kell lisztérzékenységünkre, de édességre vágyunk, jó ötlet a mályvacukor...

Hozzávalók

  1. 25 dkg kristály cukor
  2. 10 ml folyékony szőlőcukor
  3. 2,5 dl hideg víz
  4. 15 g zselatin
  5. 1 db tojásfehérje
  6. kevés vaj
  7. porcukor

A zselatint 75 ml vízben feloldjuk, majd forrásig hevítjük.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk.

A cukrot és a cukorszirupot serpenyőben, lassú tűzön lassan feloldjuk.

Egyszer forraljuk, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a feloldott zselatint.

A zselatinos szirupot hozzáöntjük a felvert tojásfehérjéhez, és addig verjük, amíg vastag, kemény masszát nem kapunk. Érdemes robotgépet használni, így lerövidítjük az elkészítései időt.

Vékonyan kivajazott üvegtálba beleöntjük a keveréket és hagyjuk kihűlni.

Amikor kihűlt, formára vágjuk, és porcukorban megforgatjuk. Utóbbi művelethez szükségünk lehet egy faspatulára, amivel megemeljük a mályvacukrot, a porcukrozáshoz.
Bátrabbak műanyag zacskóba is tehetik a porcukrot, amibe fa salátaszedővel (spatulás végű) beleszedik a pillecukrot és összerázzák a porcukorral.

Ha biztosítani tudjuk a tálnak a hideg környezetet, a porcukrot közvetlenül is rászitálhatjuk.
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.