Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Mandula (sütemény)

Szerző: Kecskés Anikó
Forrás: sutiesnyul.blogspot.com

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 2 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Sajna türelem az nem árt ehhez a finomsághoz, ez alapvetően egy vendégvárósüti, nem "gyorsanösszedobokvalamitestére" című nassolnivaló, de szerintem néha jó ilyenekkel elpepecselgetni.

Hozzávalók

  1. tésztához:
  2. 30 dkg rétesliszt
  3. 10 dkg porcukor
  4. 1 csomag vaníliás cukor
  5. 1 evőkanál kakaó
  6. 25 dkg margarin
  7. 10 dkg darált dió
  8. csipetnyi só
  9. krémhez:
  10. 1 csomag vaníliás pudingpor
  11. 3,5 dl tej
  12. 1 evőkanál rum
  13. 10 dkg vaj
  14. 10 dkg porcukor
  15. 1-2 evőkanál mandulaaroma

A tészta hozzávalóiból puha masszát gyúrunk. Kis golyókat formálunk belőle, amiket a formába nyomkodunk és a közepükben mélyedést alakítunk ki a krémnek. 180 fokon 10-15 perc alatt közepesen barnára sütjük őket. Közben 3,5 dl tejjel és kevés cukorral elkészítjük a pudingot és gyakran kevergetve kihűtjük. A cukrot kikeverjük a vajjal, a rummal és az aromával, majd kis adagokban beledolgozzuk a pudingot. Két-két tésztát megtöltünk krémmel és összenyomkodjuk őket. Dobozba sorakoztatjuk őket és egy kicsit állni hagyjuk, hogy megpuhuljon a tészta.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.