Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Mandulás piskóta

Szerző: Sáfrány Zsófia

  1. hány főre szól a recept: 8 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Nagyon egyszerűen elkészíthető piskóta, mely nemcsak önmagában finom, hanem nagyszerű alap lehet tortákhoz is.

Hozzávalók

  1. 300 g szobahőmérsékletű vaj
  2. 250 g cukor
  3. 3-4 csepp vanília aroma
  4. 4 db tojás
  5. 200 ml tej
  6. 450 g liszt
  7. 100 g őrölt mandula
  8. 1 csomag sütőpor

A sütőt előmelegítjük 180 C-ra.

A vajat a cukorral krémesre verjük. A vaníliaaromát a tojással és a tejjel fokozatosan hozzáadva összekeverjük. A sütőporos lisztet és az őrölt mandulát is hozzáadjuk.

A tésztát sütőpapírral kibélelt 24 cm körméretű sütőformába tesszük és kb. 50 percig sütjük.

 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.