Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Mandulás jércemell - videóval

Szerző: Fehértói Halászcsárda

  1. hány főre szól a recept: 1 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

A Fehértói Halászcsárdában magad is megkóstolhatod ezt a finomságot, de most videón bemutatják, hogyan készül...

Hozzávalók

  1. 60 dkg jércemell
  2. 60 g liszt
  3. 1 db tojás
  4. 20 dkg szeletelt mandula
  5. 1 kg barack
  6. 1 kg alma
  7. 50 dkg kristálycukor
  8. a sütéshez: olaj
  9. csipetnyi só

A mandulás jércemell elkészítéséhez szükséges jércemell, szeletelt mandula, a karamellizált gyümölcskörethez pedig őszibarack, alma. A jércemellet hasonlóképpen készítjük el, mint egy hétköznapi rántott húst. Elsőként az almát és a barackot készítjük el. Az almát anélkül, hogy levágnánk a héját szeletekre vágjuk, közben az olajba cukrot teszünk, hogy karamellizálódjon. Hozzáadjuk az almát és a szintén feldarabolt barackot. A zöldségekre jellemző módon a gyümölcsöket sem sütjük puhára, csak roppanósra. Az így elkészített gyümölcsöket tányérra tesszük. A jércemellet vékonyra felszeleteljük, enyhén megsózzuk, lisztbe, tojásba és a szeletelt mandulába beleforgatjuk, majd megsütjük, de vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki nagyon. Ezután a gyümölcshalmokra helyezzük a mandulás jércemellet.


 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.