Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Mandulás tejpuding

Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Bárhol, bármikor, hidegen vagy akár melegen! Gyorsan készül, gyorsan elfogy!

Hozzávalók

  1. 100 g mandula
  2. 250 ml friss tej
  3. 1 db narancs húsa
  4. 125 g kristálycukor
  5. 1 teáskanál vaníliaaroma
  6. 3 zselatinlap
  7. 350 ml tejszín

A mandulát aprítsuk fel, majd a tej felével turmixoljuk össze. Tegyük egy kisebb lábasba és adjuk hozzá a maradék tejet, a hártyázott narancshúst, a kristálycukrot és forrás után főzzük tovább alacsony lángon! Vegyük le a gázról és hagyjuk kicsit kihűlni! Adjuk hozzá a vaníliát a keverékhez.

A zselatint 10 percig hagyjuk vízben (a zselatinos tasakon leírtak szerint), majd szűrjük le és keverjük a meleg tejmixhez! Közben a tejszínt kissé verjük fel és adjuk a mandulás tejhez! Tegyük egy kis olajjal kikent jénai tálba és tegyük 6-8 órára a hűtőbe!

Tipp: aki szereti a meleg pudingot, úgy is kipróbálhatja, hogy nem hűti le, hisz a zselatin gyorsan puding állagúvá varázsolja.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.