Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Marcipánlikőr - otthon

Szerző: Szatmári Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 10 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Nem csak likőr, még marcipán is. Izérzékelésünk bizonyára megolondul, ha ehhez az ízkompozícióhoz hozzájut...

Hozzávalók

  1. 5 dl tejszín
  2. 1 liter tej (3,6%-os! nem dobozos)
  3. 40 dkg marcipán
  4. 7 dl konyak
  5. 1 dl Baileys
  6. kevés kristálycukor

A tejszínt és a tejet forraljuk fel, majd tördeljük bele a marcipánt. Hagyjuk, hogy felolvadjon, közben kevergessük. Ha szép sima keveréket kaptunk, vegyük le a tűzről, és alaposan hűtsük le, - a biztonság kedvéért pedig szűrjük át.

Tegyük bele az ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a Baileys-t és a konyakot. Öntsük  üvegbe, hagyjuk állni a hűtőben. Minél tovább áll, annál finomabb, de ne feledjük, hogy néhány napon belül tanácsos elfogyasztani!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.