Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Marcipános bonbon

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Nem tudom, ki találta ki, de csókolom kezeit! Isteni finom, is iszonyatosan egyszerű, gyors. A karácsonyi asztalon is szépen fog mutatni, igaz, nem sok ideig, az tuti…

Hozzávalók

  1. 2 evőkanál kakaópor
  2. 2 evőkanál háztartási keksz (darált)
  3. 1 evőkanál víz
  4. 1 rúd marcipán
  5. 1 db narancs reszelt héja
  6. 4 dkg kristálycukor
  7. 1 zacskó vaníliás cukor
  8. fél tábla csokoládé

Egy közepes tálban keverjük össze a kakaóport, a kekszet, a vizet, a narancshéjforgácsokat és a kétféle cukrot. Meleg víz gőze fölött olvasszuk fel a csokoládét, és azt is keverjük bele, majd alaposan gyúrjuk össze. Ha kész, készítsünk kis golyókat belőle és tegyük félre. A marcipánrúd jön. Egy jó kis sodrófával lapítsuk ki fél centi vastagra, majd vágjunk ki belőle kör alakú formákat. (Akinek nincs célszerszáma, használjon valamilyen bögrét vagy poharat.) A kör közepére tegyünk egy-egy csokigolyót, és szépen hajtsuk fel a marcipánt az oldalán. Kész is. Szép is. Gyönyörködjük benne egy ideig, és csak utána helyezzük ki az asztalra!

képek: photobucket.com



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.