Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Marcipántekercs

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ha nem szeretnél sokat bajlódni a desszerttel, íme egy íncsiklandó édesség, amit sütés nélkül, akár az ünnepi vacsora előtt pár nappal is elkészíthetsz! Ráadásul többféle színvariációban...

Hozzávalók

  1. 10 dkg vaj
  2. 5 evőkanál narancslekvár
  3. 10 dkg mandula (darált)
  4. 2-3 cl mandulalikőr
  5. 20 dkg kész marcipán
  6. 50 dkg háztartási keksz (darált)

Előkészítés:

A vajat szobahőmérsékleten olvaszd fel.

Elkészítés:

A vajhoz keverd hozzá a darált mandula felét, 4 evőkanál baracklekvárt, a mandulalikőrt és a kekszet. Akkor jó, ha egy nyújtható masszát kaptál. Ha túl lágynak találod, adj még hozzá kekszmorzsát, ha túl kemény, tegyél bele még egy keveset a lekvárból. Ha kész, tedd hűtőbe egy fél órára.
Közben vegyél elő egy nyújtódeszkát, és szórd meg porcukorral. A marcipánt vágd kétfelé, és mindkét darabot a porcukros deszkán nyújtsd ki vékonyra. Kend rá a mandulás-kekszes-lekváros masszát, és szorosan tekerd fel. A tekercseket kend meg lekvárral, majd hempergesd bele a maradék reszelt mandulába. Ha kész, tedd a hűtőbe, és hagyd ott állni legalább 3 órát.

Tippek:

- a háztartási keksz lehet bármilyen jellegű, pl. csokis is, ekkor a belseje nem drappos, hanem barna lesz.

- a készen vásárolható marcipán is többféle ízesítésű és színű lehet. Variáld ezeket.

- a lekvár lehet barack, vagy bármilyen dzsem. Elvetemültebbek kipróbálhatják szilvalekvárral.

- érdemes a kész tekercset díszíteni: szjnes cukormorzsával, kakaóporral stb...
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.