Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Marcipántorta

Szerző: Takács Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

A karácsonyi asztal éke lehet ez a csodás finomság. Még jó, hogy a díszítés is ehető, így egyetlen falatjától sem kell megfosszuk magunkat!

Hozzávalók

  1. 6 tojás
  2. 12 dkg kristálycukor
  3. 15 dkg liszt
  4. 1 csomag sütőpor
  5. Krémhez:
  6. 4 dl tejszín
  7. 15 dkg csokoládé
  8. 5 dkg cukor
  9. 1 csomag vaníliás cukor
  10. 10 dkg vaj
  11. 1 fehér marcipán tömb
  12. 1 színes marcipán

A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjével összeforgatjuk. Beleszórjuk a sütőporral elvegyített lisztet is. A masszát vajjal kikent, liszttel enyhén megszórt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 30 perc alatt megsütjük. Jöhet a krém! A krémhez a tejszín felét felfőzzük a cukorral és a beletördelt csokoládéval. Ha kihűlt, szórjuk bele a vaníliás cukrot és adjuk hozzá a habosra kevert vajat, majd a többi tejszínből vert habot is keverjük bele. A megsült, kihűlt tésztát három részre vágjuk és megtöltjük a krémmel. Vegyük elő a marcipánt. Azok közül is a fehéret: porcukorral meghintett deszkán nyújtsuk ki, majd tegyük a tortára (díszszalaggal is körbetekerhetjük). Díszítésnek a zöld marcipánból kinyújtás után leveleket formázunk, a pirosból pedig pici golyókat. Ha ezt a műveletet nem akarjuk elvégezni, hívjunk egy kiskorút segítségül, de ügyeljünk arra, nehogy eltüntesse pocakjába a marcipánokat, és ott álljunk díszítetlen tortával (bár úgy is nagyon finom).



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.