Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Marhasteak gombamártással

Szerző: Takács Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 3.000 - 5.000 között

Ne marháskodjunk? Ugyan már, kérem... dehogynem! Főleg ezzel. Grillsütőben annyi ideig sütjük a marhát, ahogyan szeretnénk, mellé finom gombamártást készítünk. Egyszerű, könnyű, ízletes, fenséges, gyors… soroljam még?

Hozzávalók

  1. 4 szelet marhahús (ízlés szerint)
  2. 4 evőkanál vaj
  3. 4 evőkanál olaj a sütéshez
  4. 20 dkg gomba, megtisztítva, felszeletelve
  5. 1 hagyma, megtisztítva, apró kockákra vágva
  6. 1 teáskanál só
  7. csipetnyi bors
  8. 1 teáskanál Worcestershire szósz
  9. 2 evőkanál liszt
  10. 1 dl tejszín

Serpenyőben olajon kezdjük el pirítani a hagymát, majd rakjuk mellé a gombát is. Alacsony hőfokon főzzük egy kicsit, majd locsoljuk meg a szósszal. Sózzuk, borsozzuk, majd mehet bele a liszt. Kevergessük, és apránként adjuk hozzá a tejszínt is. Már csak addig kell főzni, amíg besűrűsödik. Kész is a gombamártásunk, jöhet a marha! Ismét a serpenyővel dolgozunk, amiben ott figyel az olaj, már melegen. Beletesszük a marhát, és mindkét oldalát annyi ideig sütjük, ameddig akarjuk: aki véresebben szereti, az kevesebb ideig, aki meg jól átsülve, az értelemszerűen tovább. Ha elérte a kívánt állagot, tegyük a húsra a vajat, és süssük így még egy kicsit, de közben nézzük, ahogy a vaj ráolvad a marhára… Szedjük ki a tányérra, majd kanalazzuk rá a gombamártásunkat. Adhatunk hozzá akár párolt zöldséget, akár héjában sült burgonyát, mindegy, mert a köret tuti eltörpül a párosunk mellett.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.