Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Marhasült zsemlegombóccal

Szerző: Takács Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Ez a recept kicsit több előkészületet és törődést igényel, de megéri a fáradtságot. Az eredmény egy finom és fenséges sült marhahús, ízletes lével megspékelve.

Hozzávalók

  1. 1 kg marhafelsál, szeletelve
  2. 4 szál sárgarépa
  3. 1 szál petrezselyem
  4. 2 nagy fej vöröshagyma
  5. 1 db zsömle
  6. 3 evőkanál liszt
  7. 1 db tojás
  8. 1 evőkanál olaj
  9. csipetnyi só, bors
  10. 1 db citrom
  11. 1 db narancs

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk. Ha már üveges, beletesszük a hússzeleteket is, majd megsózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalán sütjük egy kis ideig, mielőtt beletesszük a felkockázott zöldségeket és felöntjük egy kis vízzel. Ezek után már csak puhára kell főzni. Amíg fő a marhahús, a zsemléket apró kockákra vágjuk és sütőben megpirítjuk. A tojást a liszttel összekeverjük, egy pici vizet teszünk hozzá (olyan állagúnak kell lennie, mint a sűrű palacsinta tészta). Ehhez hozzáadjuk a zsemlekockákat és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszánkból és forró, lobogó vízbe kifőzzük, majd alaposan leszűrjük. Mikor megpuhult minden a húsosfazékban, akkor eltávolítjuk a szeleteket. Megvárjuk, amíg kihűlnek a zöldségek, és konyhai robotgéppel pépesítjük. Ebből lesz a finom pecsenyelevünk! Tegyük a tányérokra a hússzeleteket, csorgassuk rá az ízletes levet, majd a gombócokkal együtt apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. A tálunkat díszíthetjük egy kis lilahagymával és negyedbe vágott citrommal és naranccsal.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.