Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Habtejszínes piskóta, a nagy Ő

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Hát eljött ez a nap is. Igen. Ennek így kellett történnie. Megismerkedtem a nagy Ő-vel, aki szerintem most hosszú ideig a topon is marad.

Hozzávalók

  1. 1 sima vagy csokis tortalap
  2. 3 dl habtejszín
  3. ízlés szerint magozott, rumos meggy

Már az első pillanatban majdnem elájultam tőle. A látvány, ami elém tárul, rabul ejtett, s őszintén szólva egyből összefutott a nyál a számba (szép látvány lehettem). Isteni. És itt van előttem, csak rám vár. Énrám, hogy magamévá tegyem. Sajnos nem bírtam ellenállni a kísértésnek, így egy lassú mozdulattal felemeltem a tányérról, és óvatosan, nehogy valami baja essék a számig tartó útja során, behelyeztem emésztőrendszerem legelső állomásába. Hmmmmmmmmmmmm. Még most is elborzadok, ha csak rá gondolok. Milyen édes, milyen finom, és milyen egyszerű elkészíteni! Enyém vagy! Innentől minden hét végén.  Veszek egy csokis tortalapot. Azokat ujjnyi vastag, 6x6 centis kockákra vágom. Szépen. Már az elején élvezkedve. A tejszínt sem hagyom sokáig heverni parlagom, magamhoz édesgetem, kemény habbá verem, majd ráteszem a négyzet alakú piskótalapokra. Jesszus, már most cuppognak a bélbolyhaim! Na, de tovább! Szép, mag nélküli meggyel rakom tele a hab tetejét, majd az egészre egy kockalapot teszek. Megint egy réteg édes-krémes hab, majd megint az isteni finom meggy, immár szépen elrendezve. Bár e mennyiség négy főre szól, és 15 perc alatt elkészíthető, én egyedül szoktam megbirkózni vele, és röpke 5 perc alatt magamévá is teszem. Az oldal szerkesztőire és olvasóira való tekintettel nem részletezem tovább élményeimet ezzel a piskótával kapcsolatosan: elég annyi, hogy leírhatatlan élvezet.Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.