Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Mongol borcog

Szerző: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 2 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Ha valamihez hasonlítani szertném, akkor a mi lángosunk és a mongol borcog között találhatnék egy unokatestvéri szálat. Bár nem fogyókúrásoknak találták ki, de érdemes megkóstolni...

Hozzávalók

  1. szükség szerint tejföl
  2. 60 dkg búzaliszt
  3. 30 dkg rozsliszt
  4. 1-2 kávéskanál kristálycukor
  5. 1-2 dl langyos víz
  6. 10 dkg olvasztott vaj
  7. szükség szerint aludttej

Keverjük össze a két fajta lisztet, majd szitáljuk át, hogy csomómentes legyen. Ezután adjunk hozzá a vajat, annyi vizet, hogy lágy (lángosnál kicsit keményebb) tésztát kapjunk.

Ha túl keménynek tűnik a tészta, akkor egy kis aludttejet vagy tejfölt is belekeverünk.

Ha kész a tészta formáljunk belőle kisebb tányérka méretű lepényeket, amik kb. 1 cm vastagságúak. Majd közepes lángon zsiradék nélkül süssük meg mindkét oldalát aranybarnára (3-5 perc).

Fontos, hogy a serpenyőt mindenképpen fedjük le sütés közben.

Ahol nekünk készítették, ott a készresütés után azonnal fel is vágták kisebb darabokra, s azonnal, még melegen tálalták.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.