Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Mozzarellás paradicsomsaláta

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 5 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ez a saláta igazán nem kíván különösebb felkészülést, csupán friss paradicsomot, és isteni mozzarella sajtot.

Hozzávalók

  1. 50 dkg friss paradicsom
  2. 25 dkg mozzarella sajt
  3. ízlés szerint só, bors
  4. ízlés szerint oregánó
  5. 6 evőkanál olívaolaj
  6. esetleg salátalevél
  7. retek egyéb zöldség

A paradicsomot megmossuk, és fél cm vastag karikákra vágjuk. A sajtot lecsepegtetjük és vékonyan felszeleteljük. Ha valaki a kisméretű mozarellagolyót szereti, hagyja egyben.

Ha salátalevelet szeretnénk tenni a a paradicsom és a mozzarella alá, akkor folyó víz alatt alaposan lemossuk. A salátát kisebb darabokra tépjük, tányérra tesszük. A paradicsom- és sajtkarikákat váltakozva, legyező alakban a tányérokra rendezzük. Megsózzuk, a borssal és az oreganóval fűszerezzük. Végül az olívaolajjal megöntözve, friss franciakenyérrel tálaljuk.

Tipp: koktélparadicsommal, és friss oregánólevéllel is díszíthetjük a tálat. ha akad otthon egy szem retek, vágjuk hozzá!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.