Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Nagyon hagymás görhöny

Szerző: Kovács Géza
Forrás: beküldött recept - köszönjük

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Ez az egyik legegyszerűbb magyar étel, s ebben az egyszerűségében rejlik a nagysága!

Hozzávalók

  1. 1,5 kg burgonya
  2. 3 db tojás
  3. 25 dkg liszt
  4. 1 nagy fej vöröshagyma
  5. 3-4 gerezd fokhagyma
  6. 2 evőkanál sertészsír
  7. ízlés szerint só, bors
  8. sütéshez olaj vagy sertészsír

A vöröshagymát egészen apróra vágjuk, a burgonyát meghámozzuk, majd lereszeljük. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a lisztet, az apróra vágott, zúzott fokhagymát, kevés sertészsírt (ebből a mangalicát ajánlom), 1 kiskanál sót, az őrölt borsot, majd az egészet alaposan összedolgozzuk. Akkor jó, ha nem híg, de nem is túl száraz a massza. Serpenyőben a sertészsírt megforrósítjuk, a masszából evőkanállal adagokat szaggatunk, amit ellapítunk, de csak annyira, hogy a forró zsiradék ne lepje be. Ha a széle pirosodni kezd, akkor megfordítjuk, és miután mindkét oldala megsült, a zsiradékot lecsöpögtetve tányérra szedjük, melegen fogyasztjuk. Természetesen járulékos anyagként a masszába keverhetünk szinte bármit, amit a képzelet elbír, úgymint spárga, kukorica, szalonna, sonka petrezselyemzöld, gomba stb. Tetejét különböző, leginkább tejföl alapú szószokkal meglocsoljuk, illetve megkenjük.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.