Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Narancsos-csokoládés muffin

Szerző: Kelemen Veronika
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 10 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Ez a fincsi muffin bármikor a család kedvencévé válhat, bár nálunk a karácsony hangulatát tette eddig feledhetetlenné...

Hozzávalók

  1. 30 dkg liszt
  2. 25 dkg vaj
  3. 20 dkg cukor
  4. 1 csomag vaníliás cukor
  5. 4 db tojás
  6. 1 db narancs
  7. 10 dkg étcsokoládé
  8. 1/2 csomag sütőpor

A narancsot megmossuk, héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Az étcsokoládét apró darabokra vágjuk. A vajat habosra keverjük a kétféle cukorral. Hozzáadjuk a narancs levét és a reszelt héját, majd egyenként belekeverjük a tojásokat és habverővel jól elkeverjük. A lisztet és a sütőport a masszába szitáljuk és simára keverjük. Az apróra vágott csokoládét a masszába keverjük.

A masszát muffinsütőformába öntjük, melyet előzőleg kivajaztunk (lehet muffinsütőpapírt is használni), és előmelegített sütőben 180*C-on kb. 20 percig, vagy tűpróbig sütjük. A muffinokat a formákból kivéve hűlni hagyjuk, és ízlés szerint díszíthetjük. Csokoládé helyett sütőlekvárt is használhatunk, melyet a formába öntéskor teszünk a massza közepébe.

Ez a recept kb. 24 db muffinhoz elegendő!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.