Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Narancsos datolya - karácsonyi itóka

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 8 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ha nem tudod, mit kínálj a karácsonyi aprósütemények mellé, íme egy különleges ital, melyet pont erre a célra találtak ki – ügyelj arra, hogy két héttel az Ünnepek előtt kell elkészíteni!

Hozzávalók

  1. 1 kis doboz szárított datolya
  2. 3 dl narancslé
  3. 1,5 dl vodka
  4. 3 dl rum
  5. 1 l fekete tea (4 filterből)
  6. 3 db citrom

Előkészítés:

A datolyát magozd ki, és vágd apró darabokra. Készíts jó erős teát a 4 teafilterből, és egy liter vízből.

Elkészítés:

A datolya darabokat tedd egy 2 literes üvegbe. Öntsd hozzá a narancslevet, a rumot és a vodkát, a kifacsart citromok levét, majd a lefőzött teát. Hagyd hűlni, majd tedd a hűtőszekrénybe 2 hétre, hogy az ízek teljesen összeérjenek.
Hidegen, sütemények mellé kínáld.

 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.