Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Narancstorta

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 8 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Egy torta, ami nemcsak finom, hanem mutatós is, így megállja helyét bármilyen ünnepi alkalomra.

Hozzávalók

  1. a tésztához:
  2. 150 g zsemlemorzsa
  3. 200 g darált dió (vagy mandula)
  4. 300 g kristálycukor
  5. 3 teáskanál sütőpor
  6. 8 db tojás
  7. 400 ml napraforgó olaj
  8. a narancs sziruphoz:
  9. 4 db narancs leve
  10. 1 db citrom leve
  11. 100 g kristálycukor
  12. 1 teáskanál szegfűszeg (őrölt)
  13. díszítéshez: narancs gerezd
  14. díszítéshez: citrom gerezd

Előkészítés:

Vajazz ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a zsemlemorzsát, az őrölt mandulát, a cukrot és a sütőport. Add hozzá a tojásokat és az olajt, addig keverd, amíg egynemű masszát kapsz. Végül reszeld hozzá a citrom és két narancs héját, forgasd bele a tortamasszába, majd az egészet öntsd a kivajazott sütőformába és az előmelegített sütőben, süsd kb. 50 percig.
Közben készítsd el a szirupot. A citrom, és a narancsok levét facsard ki egy kisebb fazékba, add hozzá a cukrot, az őrölt szegfűszeget és a fahéjat és keverd össze alaposan. Forrald fel, majd vedd vissza egy kicsit a lángot, forrald 2-3 percig.
Mikor a torta megsült, vedd ki a formából, és tedd egy tálra. Egy nyárs, vagy egy vékony, hegyes kés segítségével szurkáld meg a torta tetejét mindenhol, hogy kis lukak keletkezzenek rajta, majd egy kanállal locsold rá a szirupot, hagyd, hogy a torta magába szívja. A tetejét díszítsd 4-5 gerezd naranccsal, esetleg citrommal.
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.