Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Nizzai saláta

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Néha komoly dilemma, hogy mi legyen a megmaradt főtt tojással, egy burgonyával, egy fej hagymával? Mi egy remek, laktató salátát ajánlunk ezekből...

Hozzávalók

  1. 3 db nagyobb főtt burgonya
  2. 3 db főtt tojás
  3. 1 fej jégsaláta
  4. 10 dkg zöldbab
  5. 1 fej lilahagyma
  6. 1 db tonhal konzerv
  7. 8 szem koktélparadicsom
  8. 1 marék olajbogyó
  9. 1 marék kapribogyó
  10. 5 dkg szardella
  11. 2 gerezd fokhagyma
  12. 1 evőkanál mustár
  13. 2-3 evőkanál borecet
  14. fél friss citrom leve
  15. csipetnyi só
  16. 1 dl olívaolaj

A burgonyát főzd puhára héjában, majd tisztítsd meg, kockázd fel. A zöldbabot kevés vízben párold meg. Amikor kihűlt a burgonya, halmozd egy tál aljára, melybe már belehelyezted a jégsalátát. Szórd meg zöldbabbal, kapribogyóval. Morzsold szét rajta a tonhalat, és a szardellát. Tedd rá az olajbogyót, és a félbevágott koktélparadicsomokat. A legtetejére tedd díszítésként a lilahagymát.

Az öntethez keverd össze a fokhagymát, a mustárt, borecetet, citromlevet, csipetnyi sót és olvaolajat.

Körben díszítsd vastag szeletekre vágott főtt tojásokkal!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.