Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Novaji lagzis kalács

Szerző: Király Sándorné, Plank Róza
Forrás: beküldött kép és recept - köszönjük!

  1. hány főre szól a recept: 8 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 2 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

3 óriási kalács és egy kóstoló lesz belőle, egy tepsibe 6 és 1/2 kiló kész tésztát teszünk. Természetesen KEMENCÉBEN sütjük, - ha tehetjük.

Hozzávalók

  1. 9 kg liszt
  2. 2 kg cukor
  3. 5 l tej
  4. 25 dkg sütőmargarin
  5. 30 dkg élesztő (nem por!)
  6. 1 csomag kakaó
  7. 8 csomag vaníliás cukor
  8. 2 csomag mazsola
  9. 2 db citrom
  10. 4 + 1 db tojás
  11. 2 csapott evőkanál só

Az élesztőt felfuttatjuk, hozzávalókat összekeverjük, - mint a kelt tésztáknál szokásos, - ízesítjük és jól kidagasztjuk. Legalább fél órán át kell verni a tésztát. Majd duplájára kelesztjük.

A tetejét tojással megkenjük, kikent tepsiben még pihentetjük a kemence előtt, majd szép pirosra megsütjük.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.