Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Novaji rezgős rétes

Szerző: Balázs Zoltánné, Dobó Mária
Forrás: beküldött kép és recept - köszönjük!

  1. hány főre szól a recept: 10 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 2 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Novajon ezt a finomságot mindig kemencében sütjük, de kipróbálhatjuk otthoni körülmények között is.

Hozzávalók

  1. a tésztához:
  2. 1 kg liszt
  3. 1 evőkanál zsír
  4. 1 db tojás
  5. 3 dl langyos, sós víz
  6. a töltelékhez:
  7. 4-5 kg túró
  8. 1 kg cukor
  9. 10 csomag vaníliás cukor
  10. 3 csomag mazsola
  11. 3 db citrom reszelt héja

Összedolgozzuk a következő sorrendben: a lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd a tojást adjuk hozzá, aztán a langyos vizet. Jól felverjük a tésztát, (galuska sűrűségűnek kell lennie) egészen addig amíg el nem válik az edény falától.

Ebből a mennyiségből 4 cipó lesz. Meleg helyen 30 percig pihentetjük. Lisztezett vászon abroszra tesszük, kicsit megnyújtjuk, majd a tetejét olvasztott zsírral megkenjük. Ezután elkezdjük húzni, majd a kihúzott tésztára rászórjuk a tölteléket (mostani receptünkben túró, de lehet: krumpli, dió, mák, alma - tetszés szerint)

Töltelék

A hozzávalókat összedolgozzuk, a cukor egy részét és a mazsolát külön szórjuk a tésztára miközben a túróval töltjük. Mielőtt a túrót szétszórjuk a kihúzott tésztán, olvasztott zsírral locsoljuk meg.

Ezután a terítő segítségével feltekerjük, tepsi méretűre szabdaljuk, és a kizsírozott tepsibe tesszük. A tetejét felvert tojással kenjük meg, majd forró kemencében 1 óra alatt megsütjük.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.