Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Nyúlpaprikás

Szerző: Készült a Tetrabbit Kft. megbízásából

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Paprikás, de most kivételesen nyúlhúsból. érdemes megkóstolni, igen különleges ízkombinációt eredményez ez a recept.

Hozzávalók

  1. 1 egész darabolt nyúl
  2. 3 dl vörösbor
  3. 10 dkg füstölt szalonna
  4. 2 dl tejföl
  5. 1 nagy fej vöröshagyma
  6. 2 db zöldpaprika
  7. 1 db paradicsom
  8. diónyi zellergumó
  9. 1 gerezd fokhagyma
  10. 2 teáskanál piros fűszerpaprika
  11. kevés liszt

Előkészítése: A nyulat megmossuk és leszárítjuk. A vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot felaprítjuk, a zellert megreszeljük, a füstölt szalonnát elcsíkozzuk, majd a zsírját kiolvasztjuk.
   
Elkészítése: A szalonnazsíros pörcre tesszük a vöröshagymát és a zellert, és üvegesre fonnyasztjuk. Ezután a tűzről lehúzzuk, belekeverjük a pirospaprikát, és ráöntünk 2 evőkanál vizet. A tűzre visszatéve beletesszük a húsdarabokat. Megsózzuk, és folytonos keverés közben fehéredésig pirítjuk. 1 dl vízzel és 2 dl vörösborral felöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Ha levét elfövi, apránként pótoljuk a megmaradt vörösborral. Végül hozzáadjuk
a zöldpaprikát, paradicsomot, és a liszttel simára kevert tejföllel besűrítjük.

Megjegyzés: Galuskával vagy sós vízben főtt burgonyával tálaljuk. A zellertől és a vörös bortól kissé más az íze, mint a megszokott nyúlpaprikásnak, ám nagyon finom.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.