Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Ökörszem

Szerző: Szatmári Judit Bella
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Nemrég megkínáltak egy ökörszemmel. Meglepve tapasztaltam, hogy valami egészen mást kínáltak fel, mint amire számítottam. Ezért inkább leírom a saját receptem, videóval! A recept 4 személyre szól, bővíthető arányosan.

Hozzávalók

  1. 50 dkg túró
  2. 4 db zsemle
  3. 1 db tojás
  4. 4-5 teáskanál rumba áztatott mazsola
  5. 2 evőkanál tejföl
  6. ízlés szerint porcukor
  7. 3 dl tej

A tejet lábosba öntjöm, hozzáadok 2-3 evőkanál porcukrot, felforralom.

Amíg a tej felforr, kettévágom a zsemléket, s elkészjtem a tölteléket.

A félbevágott zsemléket kibelezem, tálba teszem a belet. Hozzáadom a túrót, teljfölt, tojást, mazsolát, ízlés szerint porcukrot és/vagy vaníliás cukrot. Összedolgozom. A tejföllel óvatosan bánok, nehogy túlságosan laza legyen a töltelék.

A zsemléket megáztatom a forró, cukros tejben, majd tepsire helyezem. Vigyázni kell, nehogy túlságosan átázzanak. Mindet megtöltöm a túrós töltelékkel.

Előmelegített sütőben, 200 fokon aranybarnára sütöm.




Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.