Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Aldo Zilli tonhalas szendvicsreceptje - Omega 3 zsírsavakban gazdag

Szerző: Aldo Zilli mesterszakács - London
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 1 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Aldo Zilli étteremláncának része a Zilli Fish nevű hely, ahol csak halas étkek kaphatók. Innen kínálja számunkra egyik szendvicsreceptjét, mely Omega3 zsírsavakban gazdag!

Hozzávalók

  1. 5 dkg tonhal
  2. 1 kis doboz kukorica (konzerv)
  3. 2 evőkanál majonéz
  4. 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  5. fűszer: zsázsa levelek (vizitorma)
  6. 2 szelet szendvicskenyér (Omega3-ban gazdag)

Keverjük össze a tonhalat és a kukoricát. Adjuk hozzá a majonézt és egy evőkanál olívaolajat.

Kenjük a tonhalas mixet az egyik kenyérre, a tetejére tegyük a zsázsát. Borítsuk rá a másik szelet kenyeret, s máris tálalható.

Zsázsa: A zsázsát folyékony kénnek is hívják, - de vizitormaként is ismeretes. Hatásos a gyulladásos betegségekre, magas az antibiotikum tartalma. A vizitorma értékes gyógynövény, s ma már bevonult a konyhába is. Salátákhoz használjuk leveleit és zsenge hajtásait. Csökkenti a véredények falain a lerakódásokat, ezért az érfalak rugalmasabbá válnak, ergo csökkenti a vérnyomást. Támogatja a belső elválasztási mirigyek működését. Pajzsmirigy betegségre kúraszerűen alkalmazzák levelének levét. Kiemelkedően magas a kalcium és az A- vitamin tartalma.

kép forrása: www.zillirestaurants.co.uk



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.