Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Ördög mártás

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Ezt a gyorsan és könnyen elkészíthető mártást elsősorban angolos húsokhoz, barna húsú halakból készült ételekhez ajánljuk. Nagyon finom!

 

Hozzávalók

  1. 1 szál friss kakukkfű
  2. 5 adag barnamártás
  3. 2 dl fehérbor
  4. 0,5 dkg egész bors
  5. 2 db babérlevél
  6. 0,5 dkg cayenne-i bors
  7. 1 csokor petrezselyem zöld
  8. 10 dkg vaj
  9. 1 közepes méretű vöröshagyma
  10. 5 dkg húskivonat
  11. ízlés szerint só

A vöröshagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, 5 dkg vajban megpároljuk. Felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, kakukkfüvet, egész borsot, babérlevelet. Lassú főzéssel sűrűre beforraljuk, folyamatos keverés mellett! A barnamártást felforraljuk, hozzászűrjük a fűszerkivonatot. További sóval ízesítjük, ha szükséges. Húskivonatot adunk a mártáshoz, ettől fényes lesz. A végén csipetnyi cayenne-i borssal megbolondítjuk.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.