Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Őszibarack süti

Szerző: Szamóca
Forrás: http://www.szamoca.eoldal.hu

  1. hány főre szól a recept: 8 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Igazi, békebeli - nagyanyóféle sütemény. Szamócától kértük a receptet, - köszönjük!

Hozzávalók

  1. A tésztához:
  2. 75 dkg liszt
  3. 3 db egész tojás
  4. 25 dkg vaj v. margarin
  5. 25 dkg porcukor
  6. 1 kiskanál szódabikarbóna
  7. fél kiskanál őrölt fahéj
  8. fél citrom reszelt héja
  9. 1 evőkanál ecet
  10. kevés tej - ha szükséges
  11. A töltelékhez:
  12. 2 evőkanál cukrotatlan kakaópor
  13. 5 dkg vaj v. margarin
  14. 1 dl rum
  15. 15 dkg porcukor
  16. 2 evőkanál baracklekvár
  17. A díszítéshez:
  18. piros és zöld ételfesték
  19. kevés kristálycukor
  20. marcipánlevelek
  21. csokidarabkák

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a szódabikarbónát, az ecetet, és összegyúrjuk. Ha nem áll össze, kis tejet adjunk apránként hozzá. Egy jól gyúrható, könnyen formázható masszát kell kapnunk.

A tésztából lapos tallérokat formázunk, és egymástól 3-4 centi távolságra sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. 10-12 perc alatt világosra sütjük.

A megsült sütemények belsejét hegyes kis késsel vagy éles szélű mokkáskanállal kikaparjuk az aljuk felőli oldalon. (Vigyázat, nagyon könnyen törnek, óvatosan kell dolgozni velük!)

A kikapart tésztát egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a töltelék hozzávalóit, és egybegyúrjuk.

Két-két üreges tésztafélgömböt összeragasztunbk a töltelékkel.

Az egyberagasztott gömböket kis ételfestékkel megszínezzük, aztán kristálycukorba hempergetjük.

Díszíthetjük őket csokidarabkákból formált szárakal és marcipánlevelekkel.

Tavasszal, nyáron élő bokor- vagy falevelek is segíthetnek, ha nincs marcipánlevelünk.
 

Még több édesség és süteményrecept Szamócától: idekattintva!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.