Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Eredeti osztrák almás rétes (Apfelstrudel)

Szerző: Kulináris Világ
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 3 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 4 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Ausztria leghíresebb édessége a sacher torta mellett az apfelstrudel, ami tulajdonképpen olyan mint a magyar almás rétes. És mégis más... de mennyiben?

Hozzávalók

  1. zsemlemorzsa
  2. ízlés szerint mandula
  3. 60 gramm cukor
  4. 1 kg alma
  5. egy kevés vaj
  6. csipetnyi só
  7. 125 gramm meleg víz
  8. 1 evőkanál margarin
  9. 1 db tojás
  10. 250 gramm liszt
  11. ízlés szerint fahéj
  12. citromlé

Hozzávalók:

Tészta:
250 gramm liszt
1 tojás
1 evőkanál margarin
125 gramm meleg víz
Csipetnyi só
Egy kevéske vaj


Töltelék:
1 kg alma
60 gramm cukor
Fahéj
Citromlé
Mandula
Zsemlemorzsa

Minden hozzávalót, ami a tésztához kell (kivéve a margarint) egy edényben összekeverjük, és tésztát gyúrunk belőle. Minél hosszabb ideig gyúrjuk annál jobb. Kivesszük az edényből a tésztát és bekenjük az egész felületét olvasztott vajjal, majd egy meleg edénnyel lefedjük, és állni hagyjuk néhány óráig.

Közben elkészítjük a tölteléket.

Az almát megmossuk, meghámozzuk, és apróra vágjuk. Egy wokban, vagy serpenyőben egy kevés margarinon kicsit megpirítjuk az alma szeleteket, majd megszórjuk fahéjjal és egy kis citromlével meglocsoljuk (eredeti recept szerint az almaszeleteket nem kell megpirítani). Szintén wokban megpirítjuk margarinon a zsemlemorzsát, a mandulát és a cukrot. Amikor kész a töltelék és lehűlt, akkor elővesszük a tésztát és elkezdjük nyújtani. Addig nyújtjuk, amíg majdnem átlátszó nem lesz. Ekkor helyezzük a tölteléket a tésztára és behajtogatjuk, majd alaposan bekenjük tojássárgájával.

Körülbelül 200 fokon 50 percig sütjük.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.