Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Osztriga paradicsommal és bódító édesköménnyel

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Tudtad, hogy az osztriga is komoly vágykeltő hatással bír? Ha eddig nem próbáltad ágyba csábítani kedvesed egy kis tenger gyümölcsével, próbáld ki most!

Hozzávalók

  1. 10 dkg friss, darabokra vágott paradicsom
  2. 2 dkg friss édeskömény, felaprítva
  3. fél teáskanál reszelt narancshéj
  4. 1 evőkanál narancslé
  5. 2 teáskanál olíva olaj
  6. 2 teáskanál aprított snidling
  7. csipetnyi só
  8. 16 db friss osztriga héjában
  9. 2 gerezd áttört fokhagyma
  10. 1 evőkanál vaj

Előkészítés:

Vegyél elő egy keverőtálat, és dolgozd össze benne a paradicsomot, olíva olajat, snidlinget, narancslevet, narancshéjat, édesköményt, és a sót. Takard le, tedd hűtőbe, és hagyd pihenni 1-2 órát. Ez lesz az osztriga körete.

Elkészítés:

Mosd meg az osztrigákat, majd egy kés segítségével nyisd szét a kagylót. A kagyló felső héját dobd el, az alsó héjából szedd ki a húst, és tedd félre, majd az alsó héjat mosd ki. A köretet keverd össze újra, majd mindegyik héjba tegyél belőle egy-egy kanállal.
Az osztriga húsokat tedd egy nagy serpenyőbe, és a vajban, a zúzott fokhagymával együtt, 2-3 perc alatt süsd készre. Akkor jó, ha az osztriga szélei elkezdenek felpöndörödni, és a felülete barnulni kezd.
Mikor kész, mindegyik körettel megpakolt kagyló tetejére tegyél a sült osztrigából, locsold meg egy kevés vajas fokhagymás szósszal, és azonnal tálald.


 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.