Igazi mártogatnivaló. Tortillához, unalmas chipshez, finom és meleg pirítóshoz. Számtalan variáció, íme egy gyors és egyszerű elkészítési mód...
Forró sütőben süssük a padlizsánokat 45-50 percig. Ezzel elkerüljük, hogy keserű maradjon. Mindemellett a héjuk is könnyen lehúzható lesz.
Ha megsült, húzzuk le a héját, vágjuk a húsát apró darabokra. Keverjük a padlizsánhoz a szétnyomott fokhagymát, hagymát. Adjuk hozzá a sót és a borsot, és némi citromlevet.
Legutoljára mehet bele az olívaolaj. Kóstoljunk meg, utóízesítsük, ha szükséges. Turmixgépbe helyezve pépesre őröljük.
Zárható üvegben, hűtőszekrényben sokáig eláll. Pirított kenyérszeletekre kenve előételnek vagy szendvicskrémnek is kiváló.