Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Padlizsánkrém

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Igazi mártogatnivaló. Tortillához, unalmas chipshez, finom és meleg pirítóshoz. Számtalan variáció, íme egy gyors és egyszerű elkészítési mód...

Hozzávalók

  1. 2 db padlizsán
  2. 1 nagyobb fej vöröshagyma, finomra vágva
  3. 0,5 dl olívaolaj
  4. 3 gerezd fokhagyma
  5. kevés citromlé
  6. ízlés szerint só, fekete őrölt bors

Forró sütőben süssük a padlizsánokat 45-50 percig. Ezzel elkerüljük, hogy keserű maradjon. Mindemellett a héjuk is könnyen lehúzható lesz.

Ha megsült, húzzuk le a héját, vágjuk a húsát apró darabokra. Keverjük a padlizsánhoz a szétnyomott fokhagymát, hagymát. Adjuk hozzá a sót és a borsot, és némi citromlevet.
Legutoljára mehet bele az olívaolaj. Kóstoljunk meg, utóízesítsük, ha szükséges. Turmixgépbe helyezve pépesre őröljük.

Zárható üvegben, hűtőszekrényben sokáig eláll. Pirított kenyérszeletekre kenve előételnek vagy szendvicskrémnek is kiváló.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.