Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Igazi arab padlizsános kuszkusz

Szerző: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

A kuszkusz népszerű étel a távol keleten, de egyre inkább betör Európába is. A kuszkuszt eredetileg kézzel sodorják gömböcökké, enyhén benedvesített és belisztezett keménybúzadarából. Nagyobb áruházakban nálunk is beszerezhető, de ha nem tudjuk sehol sem beszerezni, helyettesíthetjük tarhonyával is.

Hozzávalók

  1. bors
  2. koriander
  3. szerecsendió
  4. 1 db csípős paprika
  5. 1 evőkanál édes piros paprika
  6. 300 gramm bab (előzlőleg beáztatva)
  7. 500 gramm kisebb padlizsán
  8. 700 gramm kuszkusz
  9. fahéj
  10. szegfűszeg
  11. olaj

Az előzőleg beázatott babról eltávolítjuk a fekete részt, megmossuk, és egy lábasba tesszük. A fokhagymát áttörjük, felaprítjuk a csípős paprikát, megborsozzuk és megsózzuk majd ezt mind hozzáadjuk a babhoz. Majd öntünk hozzá egy kis olajat és a piros paprikát is beletesszük.

Összekeverjük, öntünk bele vizet, majd 20 percig főzzük. Meghámozzuk és meg mossuk a padlizsánt, amit 4 része vágunk majd belerakjuk a lábosba és folytatjuk a főzést 20 percig. Ezzel egy időben elkészítjük a kuszkuszt, amit a zöldségek gőzében főzünk.

Tálalásnál borssal, fahéjjal, a szegfűszeggel, korianderrel és szerecsendióval ízestíjük.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.