Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Panettone - olasz karácsonyi süti

Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 8 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 4 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

A kezdetek óta nem sokat változott a Panettone receptje, bár sok új változata jelent meg csokoládéval, pisztáciával és így tovább. Azonban még mindig a Panettone eredeti formája az, mely a leginkább kedvelt.

Hozzávalók

  1. 500 g liszt
  2. 125 ml langyos tej
  3. 4 db tojássárgája
  4. 1 evőkanál vaníliás cukor
  5. 1 db citrom héja
  6. 100 g mazsola
  7. 100 g aszalt citrom
  8. 50 g aszalt narancs
  9. 50 g mandula (darált)
  10. 125 g vaj (puha)
  11. 1 kocka élesztő
  12. 125 g cukor
  13. csipetnyi só
  14. nem kötelező egy kevés szerecsendió (reszelt)

Az élesztőt egy kevés cukorral és a tejjel állni hagyjuk, majd 20 perc után hozzáadjuk a lisztet, a maradék cukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a sót, majd jól összegyúrjuk. A vajat is hozzákeverjük és további 5 percig gyúrjuk, majd 45 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk ezután a maradék hozzávalókat is, ismét 30 percig kelni hagyjuk. Egy formát kikenünk vajjal, beletöltjük a tésztát és ismét 15 percig kelni hagyjuk, ezután pedig a tészta tetejét vajjal megkenjük és egy késsel bevagdossuk.

200 C fokon kb. 100 percig sütjük úgy, hogy a sütőedényt lehetőleg a sütő alsó részére helyezzük.
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.