Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Panna Cotta

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Pihe-puha olaszos finomság. Ettem már gumiszerűt, keményet, de végre találkoztam valakivel, aki nagyon fincsi állagú panna cotta-át készít, jgy szert tettem a receptre is...

Hozzávalók

  1. 4 dl tejszín
  2. 2 dl tej (3,6%-os! nem dobozos)
  3. 5 dkg kristálycukor
  4. 1 db vaníliarúd
  5. 4 db zselatinlap

A tejszínt a tejjel, a cukorral és a vanília kikapart belsejével néhány perc alatt forralásig melegítjük.

A zselatinlapokat beletesszük a tejszínes tejbe és addig kevergetjük, míg teljesen felolvadnak.

6 kis tálkát hideg vízzel kiöblítünk majd egyenletesen elosztjuk a krémet. Megvárjuk míg némileg lehűlnek, s bő 5-6 órára hűtőbe helyezzük az edénykéket.

Tálalás előtt a tálkákat forró vízbe állítjuk, így könnyen kiboríthatóak. Tányérokra borítjuk a kész panna cottát.

Tipp: karamellkrém, mentaszósz, csokiöntet, áfonyadzsem, kakaópor illik hozzá.

Nyáron idénygyümölcs dukál mellé.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.