Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Paradicsomleves - mert megunhatatlan

Szerző: Cseh Róbert - szakács
Forrás: http://blog.kulinarisvilag.hu/

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Olyan paradicsomleves nem létezik, amit az ember lánya, vagy fia meg tudna unni. Ez egy egyszerű, gyors, ízletes variáció. Nem kell a könnyű dolgokat túlbonyolítani...

Hozzávalók

  1. 4 szem paradicsom
  2. 1,5 l paradicsomlé
  3. ízlés szerint kevés cukor
  4. ízlés szerint só, bors, bazsalikom
  5. 2 fej vöröshagyma
  6. 2-3 gerezd fokhagyma
  7. 1 kisebb zeller

1.    A paradicsomot megtisztítjuk, A vöröshagymát finomra vágjuk a fokhagymával. A zellert megtisztítjuk és kettévágjuk.
2.    Az egészet belerakjuk, beleöntjük egy lábasba és kb 1-1.5 liter vízzel felfőzzük.Közben ízesítjük sóval és borssal. Amikor kiforrt, félrehúzzuk kivesszük a zellert és jó alaposan átturmixoljuk, majd visszarakjuk átfőni még pár percig. közben a finomra vágott bazsalikomot vagy ha nincs szárítottal mértékletesen megszórjuk.
3.    Főzés közben egy marék rizst felrakunk főni.  Amint kész a leves és a rizs is tálalhatjuk.
4.    Ha használtunk zeller levelet és szereti a család adhatjuk díszként a levesbe.

Jó étvágyat kívánok.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.