Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Párolt kelbimbó - fogyókúrázóknak***

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Sokan nem szeretik a kelbimbót, néhányan a szaga, mások az íze(tlensége) miatt. Pedig, ha jól van elkészítve, akkor nem csak finom, hanem nagyszerű köret is válik belőle.

Hozzávalók

  1. 0,5 l víz
  2. ízlés szerint só, fekete őrölt bors
  3. 0,5 kg kelbimbó
  4. 1,5 dkg vaj

1. Mosd meg a kelbimbókat. Érdemes az alján lévő keményebb tőtől megszabadulni.

2. Hámozd le róla azokat a leveleket, melyek esetleg sárgák, sérültek, vagy nagyon kemények.

3. A hámozott kelbimbót is érdemes átmosni újra. Egy kedves barátom pl. 15 percig citromos vízben ázatja, így az esetleges megbúvó rovarok is biztosan eltávolíthatóak.

4. Tedd fel a vizet főni, add hozzá a sót forrás után. A víz éppen annyi legyen, amennyi ahhoz szükséges, hogy a kelbimbót elfedje.

5. kb 6-8 perc szükséges ahhoz, hogy készre főzd a zöldséget. Ha túlfőzöd, annak jellegzetesen kénhez hasonló szaga lesz.

6. A kész kelbimbókat helyezd egy tálba, dobd rá a vajat, forgasd meg, úgy, hogy mindenhol érje a zsiradék.

7. Tálald fel, hidegen vagy melegen, mindkét formában nagyon finom. Köretnek is kiváló.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.