Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Párolt káposzta

Szerző: Takács Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Itt egy kis téli vitaminbomba, amit még a vegetáriánusok is élvezhetnek. Persze ahány ház, annyi szokás, így ez a verzió is megér egy próbát. Hát ha ez jön majd be a családnak.

Hozzávalók

  1. 1 fej káposzta
  2. 1 fej vöröshagyma
  3. kiskanál pirospaprika
  4. kevéske olaj
  5. 3 evőkanál ecet
  6. 3 evőkanál kristálycukor
  7. ízlés szerint só

A káposztát kitorzsázzuk, vékony szeletekre vágjuk, vagy uborkagyalun szaggatjuk vékonyra. Megsózzuk, fél órát állni hagyjuk. Az olajat egy megfelelő nagyságú lábosban felforrósítjuk, beletesszük a felszeletelt hagymát, üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a káposztát a levével együtt (amit a só miatt esetleg ereszt), és lassú tűzön, fedő alatt, kb. fél órát pároljuk, - folyataos keverés mellett. Amint puha, s a levét is elfőtte, ráöntjük az ecetet, a cukrot, elkeverjük, és levesszük a tűzről.

Tipp: az ecettel és a cukorral csínján kell bánni, ezért inkább szétosztva add a káposztához, s kóstolgatás mellett találd meg a legjobb ízt.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.