Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Pásztortarhonya

Szerző: Szatmári Judit Bella
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Felmenőink bizony nem fukarkodtak az ízekkel. Az egyszerűség ötvözete a magyarság hagyományával..

Hozzávalók

  1. 50 dkg tarhonya
  2. 20 dkg mangalica, füstölt szalonna
  3. 70 dkg burgonya
  4. 50 dkg füstölt kolbász (vagy több)
  5. 2 nagyobb fej vöröshagyma, finomra vágva
  6. 1 db TV paprika
  7. 1 db paradicsom
  8. ízlés szerint só

Elkészítés: A mangalica szalonnát apróra kockázzuk, lábosba tesszük, s kiolvasztjuk. Amikor zsírt eresztett beleöntjük a tarhonyát, átpirítjuk, ha szép aranybarna színű lett, hozzáadjuk a megpucolt, apróra vágott hagymát. A tarhonyát és a hagymát tovább pirítjuk addig, míg a hagyma is szép üveges lesz.

Ezután hozzáadjuk a megmaradt hozzávalókat: felkockázott burgonyát, paprikát paradicsomot, kolbászt, majd ízesítjük sóval.

Felöntjük vízzel, éppen annyival, hogy ellepje. Lefedjük, takaréklángra tesszük, s kb. 1 óra alatt készre fő.


 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Hogyan segít a Hold a fogyásban? Így!
Hogyan változtathatsz önmagadon gyorsan?


konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu
taczevi.blog.kulinarisvilag.hu
hzias.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.